WAAROM EEN STOOMOVEN KOPEN?
KEUKENAPPARATUUR
In een stoomoven gaart u voedsel met gebruik van stoom. De stoomoven leent zich ook voor ontdooien, sudderen, koken (en bij sommige merken: braden). Sommige stoomovens hebben een functie: sous-vide. Dit zit bijvoorbeeld op de combi-stoomoven van AEG. In dit type stoomoven stoomt u vacuüm verpakte voeding uitzonderlijk gelijkmatig gaar.
Waarom u een oven met stoom zou kiezen? Het is makkelijk: u hoeft alleen het voedsel te combineren met de gewenste kruiden en eventuele andere ingrediënten. Daarna doet de oven alles en heeft u de handen vrij voor andere zaken in uw keuken. Bovendien is stomen een heel gezonde, smakelijke manier van koken, waarbij smaak, textuur, vitamines en mineralen behouden blijven.
Gerelateerde vragen
- Welke soorten ovens zijn er?
- Welke nieuwe oven moet ik kopen?
- Waarom een bakoven kopen?
- Wat is het verschil tussen een heteluchtoven en conventionele oven?
- Waarom een stoomoven kopen?
- Waarom een compacte combi-oven kopen?
- Welke combi-oven moet ik kopen?
- Welke maat oven moet ik kopen?
- Waar plaats ik de oven in de keuken?
- Welk design en kleur oven kan ik voor mijn keuken kopen?
- Welke oven is de beste?
- Welke oven past bij mij?
- Welke oven is makkelijk in gebruik?
- Ik zoek een compacte oven met uitgebreide functies
- Welke oven is zelfreinigend?
- Wat is een professionele oven voor mij als hobbykok?
- Welke oven kan ik bedienen via mijn mobiele telefoon?