WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN HETELUCHTOVEN EN CONVENTIONELE OVEN?
KEUKENAPPARATUUR
Het verschil tussen de hetelucht- en de conventionele bakoven zit ´m in de manier van verwarmen en het effect daarvan op gerechten.
Een heteluchtoven is snel opgewarmd. Omdat de lucht heel heet is, vindt u in recepten altijd een lagere oventemperatuur voor de heteluchtoven. De temperatuur is altijd in de hele oven gelijk, waardoor het bakken van elk gerecht gelijkmatig gaat.
De conventionele oven (ook wel: elektrische oven) werkt met onder- en bovenwarmte. Daardoor kan het gebeuren dat delen van gerechten vlakbij de wamte-elementen sneller gaar en bruin worden.
Bovendien is een conventionele oven ideaal als u graag bakt. Met onderwarmte maakt u de lekkerste taart, pizza en meringue. En met de bovenwarmte tovert u een prachtig goudkleurig korstje op baksels van bladerdeeg en wordt gratin goudbruin lekker knapperig.
Gerelateerde vragen
- Welke soorten ovens zijn er?
- Welke nieuwe oven moet ik kopen?
- Waarom een bakoven kopen?
- Wat is het verschil tussen een heteluchtoven en conventionele oven?
- Waarom een stoomoven kopen?
- Waarom een compacte combi-oven kopen?
- Welke combi-oven moet ik kopen?
- Welke maat oven moet ik kopen?
- Waar plaats ik de oven in de keuken?
- Welk design en kleur oven kan ik voor mijn keuken kopen?
- Welke oven is de beste?
- Welke oven past bij mij?
- Welke oven is makkelijk in gebruik?
- Ik zoek een compacte oven met uitgebreide functies
- Welke oven is zelfreinigend?
- Wat is een professionele oven voor mij als hobbykok?
- Welke oven kan ik bedienen via mijn mobiele telefoon?