Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?
Tips
2 maart, 2020

Hoe maak ik mijn afzuigkap schoon?

HOE MAAK IK MIJN AFZUIGKAP SCHOON?
AFZUIGKAP SCHOONMAKEN

Hoe kunt u een afzuigkap schoonmaken? U kunt een afzuigkap aan de buitenkant schoonmaken, maar de binnenkant van een afzuigkap schoonmaken is minstens zo belangrijk.

De buitenkant van de afzuigkap schoonmaken is vanzelfsprekend hygiënisch. De binnenkant van een afzuigkap schoonmaken, oftewel: de vetfilters van de afzuigkap schoonmaken, is een must. De vetfilters zorgen namelijk dat uw afzuigkap goed werkt en alle kookluchtjes afvoert.

Hoe u uw afzuigkap kunt schoonmaken aan de buitenkant en binnenkant, hangt af van het type afzuigkap. Veel voorkomend zijn RVS-afzuigkappen en afzuigkappen met roosters en afzuigkappen met koolstoffilters. Over het schoonmaken van deze afzuigkappen van rvs, met roosters en met koolstoffilters gaan onze tips:
 

  • RVS-afzuigkap schoonmaken: houd het RVS van je afzuigkap mooi door het regelmatig schoon te maken. Gebruik voor het schoonmaken van een afzuigkap van RVS een eenvoudig sopje met afwasmiddel. Wil jij jouw RVS-afzuigkap schoonmaken, omdat er hardnekkige vlekken op zitten? Gebruik dan een speciale rvs-reiniger; die geeft meteen een extra beschermlaagje. Voordeel: daardoor gaat de afzuigkap schoonmaken een volgende keer gemakkelijker
  • Roosters afzuigkap schoonmaken: metalen en aluminium afzuigkaproosters schoonmaken, doe je het beste een sopje met daarin afwasmiddel of allesreiniger. Gebruik je soda of ander schoonmaakmiddel dat niet specifiek voor afzuigkaproosters is bedoeld, dan kan dit het metaal, aluminium en/of vetfilter in het rooster aantasten. Staat in de handleiding van jouw afzuigkap dat de roosters in de vaatwasser kunnen, dan een tip; leg ze plat, zet de temperatuur op de hoogste stand en gebruik géén vaatwasblokje.
  • Filters afzuigkap schoonmaken: heeft jouw afzuigkap stoffen filters, oftewel koolstoffilters? Een afzuigkap met koolstoffilters schoonmaken doe je simpelweg door het koolstoffilter te vervangen. Hoe vaak moet je een koolstoffilter van de afzuigkap dan vervangen? Over het algemeen vervang je het koolstoffilter zo’n 2 keer per jaar.

Gerelateerde vragen